Goodbye 2007, hello 2008!

En kvart kvar av detta året. TACK för ett otroligt år! 2008 kommer bli minst lika bra hoppas vi.

LET'S ROCK 2008!

Gott nytt år allesammans!

Kärlek
// Madeleine

Kylie-luscious

Årets coolaste make-up måste ha varit Kylie Minogues! Bilderna är fotade till hennes album X och jag vågar inte gissa hur lång tid varje look tog....

image33


You made my day guys!

Räknade ut att det var 21 stycken som grattade mig på Myspace, 14 stycken på Fanglobe och 7 sms. Att vakna på sin dag och upptäcka att folk verkligen bryr sig om att skriva "grattis" får mig att bli otroligt rörd. TACK.

Släktingar och film

Lördag.
Idag var några andra släktingar här och grattade. Vi hade kul med tårtätande, tester och Guitar Hero. Jag upptäckte att jag var 0 % Fashioncore. Kanske lika bra det? Men min kusin blev lite paff när jag blev 67 % Tokio Hotel-fan. Hm...

Tittade på en film igår natt och käkade Geisha. "Prinsen & jag" med Julia Stiles. Har sett den innan men ville så gärna se den igen.
Älskar den typen av filmer; en vanlig tjej och en känd kille som blir kära i varandra.
För visst är det härligt att kunna drömma sig bort en stund och uppslukas av historien. Satt och log hela filmen igenom. Vid två tillfällen var jag nära på att börja gråta. Vet inte vad det är med mig. Jag är gråter gärna.
Tro nu inte att jag sitter och gråter varenda dag och tänker: "Livet är skit". Nej nej, jag gråter mer glädjetårar faktiskt.
Men nog pratat om mig och mina tårkanaler, har du inte sett denna film rekommenderar jag den varmt!

Ett annat tips är "En prinsessas dagbok 1 & 2".
Alla tjejer vill nog känna sig som prinsessor ibland.

image32

Jag fyller år

Försökte komma på en mer spännande titel men hjärnan ville inte vara så kreativ idag :P men det är väl spännande som det är att bara fylla år!
15 år. Moppe och byx-myndig.
Trevligt.

Idag kommer några släktingar hit och ska gratta. Några kommer imorgon och resten på nyår. Lite väl utspritt men hey, jag klagar inte!

Jag är verkligen tacksam. För allt! Och jag kan passa på att tacka igen, TACK. Till vem jag tackar vet jag inte, men det kändes bara rätt att göra.

Tack också till alla söta personer som har önskat mig grattis idag! Det värmer.

Nu ska jag fira en underbar dag,
Vi hörs

Puss och kram och kärlek i massor

// Madeleine

image31
(fotnot: Nej, det är inte min tårta. Men jag önskar att det vore det! Är den inte läcker?)

Oh yeah dude, we like bling-bling

385069-19

Blingigaste läppglanset måste vara detta från FusionBeauty. Serien heter BlingFusion och färgen är velvet.
Läppglanset levereras i en lyxig förpackning och handtaget innefattar gnistrande stenar.
Förutom att den ger glans förstorar den läpparna. Ni kan väl inte ha undgått det nya lilla "miraklet" lip plump? Läpparna känns fylligare, mjukare och mer sensuella.
Effekten kan dock variera och vissa personer kan behöva använda några dagar innan full effekt syns.


Den är ganska dyr och kostar omkring 500 kr (+ frakt om du beställer från sidan)
Bl.a Kicks och H&M har plump-läppglans för en lägre budget. Om det ger samma effekt vet jag dock inte, men värt att testa!


Julmiddag

Vaknade inatt av min prydnadsnalle.
Den är en söt liten sak med grön mössa och som spelar en julllåt om man trycker på en knapp.
Råkade komma åt denna knapp i sömnen och blev helt förskräckt när jag vaknade av signalen. Det var kolsvart i hela rummet och jag var tvungen att fundera i flera sekunder på var i h*lvete ljudet kom ifrån. Begravde nallen under min kudde i ett försök att dämpa ljudet. Typiskt nog var det flera verser av sången.
Somnade trots allt om och vaknade en stund efter klockan 12.

Varje år brukar vi äta middag hos våra kusiner den 26:e. Trodde hela tjocka släkten skulle vara där men det blev visst bara vi. Anna-Karins familj är i Sälen och den andra familjen var där på julafton.

Kussen och jag gick ner till hennes mamma (min moster Lena). Hon skulle övertala Lena att låta henne träffa några kompisar och jag var där för att knycka lite godis. Deras julknäck var riktigt god!
När vi kom in vardagsrummet hittade vi min mamma och moster i ett djupt samtal om lakan. De satt med gravallvarliga miner och diskuterade den nya sortens lakan som man viker under kanten (?!)

Get a life.

Kort sagt, det var en trevlig middag!

Jul, jul... strålande jul

Dagen är kommen. Det är jul. (Det lät ju som en dikt)

Vad jag vill säga är,

Var ni än befinner er, och vem ni nu firar med, så hoppas jag att ni mår bra och känner av julfriden. Julen handlar om att visa kärlek och uppskattning! Man behöver inte ge dyra presenter när det är jul. Bara en kram eller några fina ord går bra.
Jag älskar paketen, det gör jag. Men för mig handlar det mycket om att jag känner mig älskad. Är det någon som ringer eller skickar ett sött sms, så betyder det och jag blir varm. Att vara älskad och behövd är nog det finaste man kan känna. Och kärleken framgår extra tydligt denna dag.

Ha en jättefin dag med dem ni gillar, titta på Kalle Anka, ät god mat och umgås.

Ta vara på denna dag och ta vara på era nära!

Puss på er och God Jul!

// Madeleine

Andra Avenyn

Såg mig själv på Andra Avenyn idag. Det var lite lustigt faktiskt. En minut senare sms:ade en kompis och frågade om det var mig och syrran hon sett på tv ; ) haha
Roligt att se hur scenen verkligen blev när de spelade in det! Men visst kändes det mysko att gå runt på en julmarknad i oktober ; )

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1006662

God Jul från....

385069-24

Mupparna vill önska dig en riktigt God Jul!

Dan' före doppare dan'

Heter det så? Hur som helst. Idag är det den 23:e, och det är julafton imorgon. Jösses, känns verkligen inte som det! December har gått så fort!
But I'm so excited, and I just can't hide it! Ska smygöppna en klapp ikväll tor jag.... hm , ska man välja det stora eller det lilla med guldpapper? Det, är frågan!

Julklappsshopping, gran och söta killar

Jag vet att det är den 22:e, och jag är sen med julklappshandlingen. Men nu har jag i alla fall köpt klart alla juklappar!
De ligger nu fint inslagna under våran silver gran. Vi satte upp den igår. Gillar alltid den stunden om året! Den ser verkligen vacker ut med massor av små ljus och silvriga saker. Allt är i silver; minipaketen, kulorna, stjärnorna, kottarna, änglarna, glittret och hjärtanen.

Orkade inte sminka mig idag när jag och mamma skulle köpa klappar. Jag kände att det ändå var en så lite stund vi skulle vara där, sen orkade jag inte tvätta av allt smink.
Tro då f*n att jag träffar stans snyggaste kille där. Mycket lik Danny Saucedo.

Jösses vad het han såg ut idag! Han hade en scarf runt armen, klädd i linne, jeans och det blonda spretiga håret lika snyggt som vanligt. Han jobbar tydligen extra inne på Carlings.
Han kastade en blick på mig och jag försökte låtsas som ingenting. Var han tvungen att se mig just då. Utan smink ser jag sliten ut och kände mig inte som världens babe.
Skriver "han" hela tiden för jag vet inte vad han heter. Har nog hört namnet men har glömt av det.
Han går en estetisk linje, teater. Samma skola som jag antagligen ska gå på sen. Tyvärr går han tredje året vilket betyder att jag inte kommer kunna träffa honom när jag börjar där.
Gosh, nu måste jag smita in till Carlings oftare.
Slår jag igenom som skådespelerska, står han på min lista över killar jag vill spela mot. En lista som annars består av heta skådisar i stil med Zac Efron, Milo och Shia. Inte illa va?

Jingle bell rocks

385069-27

Gänget i Mean Girls skapar julstämning

Jullov

image23


Idag började mitt jullov, äntligen! Känns otroligt skönt. Dagen började med att vi smalades i vårat klassrum för en snabb partstund. Gick därefter bort till skolans Idrottshall och lyssnade. Ett band uppträdde, rektorn höll ett (turligt nog) kort tal och kören sjöng. Det lät fint, och jag kände verkligen: "Snart är det jul!"
Tillbaka till klassrummet gjorde vi en tävling, bytte julklappar, fick betyg och åt julgodis.
Jag är ganska nöjd över betygen, är ett typiskt VG-barn haha.

Senare på dagen cyklade jag och syrran hem till en kompis. Måste ha sett kul ut, en cyklande tomtenisse.
Sophia hade gjort kladdkaka som vi åt. Även Evylina var där och firade början på jullovet.
Sophia är en riktigt expert på Movie Maker och vi dubbade några scener ur Eragon. Många skratt blev det! Ni kommer tyvärr inte få se på dubbningen, eftersom jag sa åt Sophia att hon var körd om hon "råkade" lägga ut filmen.
Ni vill inte se den, trust me guys!

Kan för övrigt berätta att en av skådpelerna i Eragon är en riktigt snygging! Vet inte hans namn. Men JAG längtar i alla fall till Eragon 2. Den killen vill man se mer av... ; )

Bästa jullåtarna

Såhär inpå jul tänkte jag lista mina tre-i-topp på jullåtar:

1. All I want For Christmas Is You - Mariah Carey

2. The Greatest Tome Of Year - Alt & Aj

3. Last Christmas - Ashley Tisdale

Även Måns och Agnes cover All I Want for Christmas Is You är en låt som spelas varm hos mig.
För ingen kan väl ha missat deras stora kampanj med MQ?
Mycket bra val att välja dessa Idol-stjärnor. De är söta, bra och duktiga vilket får mig till att springa till tv:n så fort reklamen kommer.

385069-26

Nagel-vård

385069-20

Snyggaste vården för dina naglar! Den söta praktiska väskan innehåller nail nipper, nagel/nagelbands-sax, pincett, nagelklippare med kombinationsfil, scoop & groomer.
Väskan finns i färgerna, rosa, vitt och svart och kostar ca. 229 kr.

Ibland kan det bli fel

Min konstigaste kommentar för dagen:

M: Jag kan inte hitta min clementine *rotar runt i väska*
C: Nehe, va synd....
M: Men jag VET att jag packade i den imorse.
M: JAG FITTADE DEN!
E och C: *chockade*
(tyst)
E: VAD sa du???
M: *piper* jag se fel. Jag skulle säga "fann" med så blev det "hittade"

Godis för julögat, eller julgodis för ögat... hur var det nu?

image18


Denna lilla sötnos köpte jag igår. Sötaste mintpastillerna jag sett på länge! Den fina asken med det juliga motivet får den att se inbjudnade ut, att det dessutom är en liten speglen i gör ju bara saken bättre!
Mintpastillerna kostar 20 kr och finns med en mängd olika julmotiv.

Svek

Det finns en person kallad Svek. Om det är en man eller kvinna vet ingen, den kommer som den kommer.
Ibland kommer den ofta, ibland bara då och då. Men alla har fått besök av denna mystiska person någon gång. Hos vissa stannar Svek längre, hos andra bara en kort stund.
Men trots detta lämnar Svek ingen oberörd. Svek rör vid ens själ, förvirrar ens sinnen. Och det gör ONT.

Sista dagen på Lindex, sushi och nya händelser

Igår var det min sista dag på Lindex, sorgligt men sant. Att vara tillbaka i skolbänken på måndag är något jag inte har längtat efter.
Det enda jag kommer uppskatta är de inte lika långa arbetsdagarna, de oömma fötterna och kompisarna.

För att avslöja... ja jag fick faktiskt presentkort på Lindex min sista dag. Dock på "bara" 150 kr, men hey. Bättre än inget! Ska kolla ut något fint i helgen, sugen på lite nytt smink.

Jag har varit sen med uppdaterandet, sushi åt jag i torsdags. Det smakade... okej faktiskt. Inte direkt min favoriträtt, är mer inne på thai-mat, men det gick ju att äta absolut! (Med ett stor glas vatten jämte)
Min farbror höjde på ögonbrynen när jag travade in på Skivspeglen med min take away-påse.
- SUSHI?!

Tjugo minuter senare satt han själv och åt samma rätt.image29

Mina föräldrar träffade The Poodles igen i veckan. Fick en t-shirt av Kicken, TACK killen! En för tidig julklapp kanske? På tal om julkappar närmar sig julen med stormsteg! Blir lite lätt stressad vid tanken. Det är så mycket som ska hinnas med! Imorgon är det i alla fall dags för julhandling. Ni kompisar som jag ska köpa juklpappar till, kom med förslag vad ni önskar er!!! Ska ju för fasiken köpa klapparna imorgon. Annars får ni skylla er själva när ni får en tandbortse i juklapp.

Puss på er och trevlig helg!

Madeleine

(fotnot: bilden är ett sushi-armband. Galet - men sött!)

Mascara + mitt kylskåp = sant

Finn fem (ett) fel:

Madeleine vaknar och sträcker på sig. Oj vad hon är hungrig! Madeleine går ut i köket för att ta sig något att äta. Hon tittar länge i kylen. Hm... lite bröd, mjölk och smör. Men var är sylten? Där är den! Jämte mascaran. Madeleine tar ut mjölken och slår sig ner.

Japp, min mascara står i kylskåpet. Jämte jordgubbssylten. Och vad i herrans namn gör den där?
Det är faktiskt så att mascaror håller bättre i kyla, just därför står den i kylskåpet. Fick det tipset från en sida på nätet och tyckte det var värt att testa! Visst är den lite kall när jag ska använda den men håller den bättre är det värt det!
Vantligtvis ska man byta sin mascara efter tre månader. Om man är förskyld ska man slänga den tidigare, helst så fort man är frisk igen. Det är ingen vidare hit med bakterier i sin mascara, speciellt inte om du får det i ögonen sen. Byt hellre mascara oftare än för lite.


Smyckedesigner

Har ni inte fått upp ögonen får Tarina Tarantino är det nog dags! Den rosahåriga kvinnan är smyckedesigner och ritkigt duktig. Hon har deisgnat åt många kändisar runt om i världen, bl.a Avril Lavigne sågs skymta med en av hennes tiaror.
Älskar speciellt hennes Hello Kitty-kollektion och Alice i Underlandet-kollektion. 
Tarinas smycken finns tyvärr inte att köpa i Sverige - än. Men förhoppningsvis tar Sverige förnyftet till fånga och öppnar en butik här med!

Vill ni spana in hennes smycken gå in på ww.tarinatarantino.com

image17

Fiolkonsert och julmarknad

Fiol, fiol, fiol...  har spelat otroligt mycket fiol de senaste veckorna! Igår spelade jag på en julkonsert i en kyrka. Det lät verkligen fint! Oj, jag pratar inte om mig nu. Nej nej, är inte alls den skrytsamma typen ;-) det var många andra som spelade - trumpet, bas, cello, klarinett m.fl
Evylina spelade på samma konsert. Trevligt att se ett bekant ansikte! Dock måste jag säga att det var väldigt tröttsamt att sitta och lyssna på alla deras stycken (förlåt, hoppas inte du läser det här nu....)

Efteråt bar det av till en julmarknad. Hann inte gå där så länge men det var kul ändå!
Bortsett från regnet.
Och kylan.
Och de sura minerna (kom liiiite senare än väntat).
Och att bära alla saker var ju inte så värst kul det heller....
Men det var ändå KUL. (yes, det lät ju trovärdigt)

Träffade Bengan på lunchen idag så vi gick till ett café och fikade. Trodde inte något kunde smaka FÖR mycket choklad, och det känns hemskt att medge, men kakan jag åt - too much!      

385069-25

Spelade även fiol med syrran senare på eftermiddagen. Vi hade i uppgift att spela i en barnteater. Ungarna var så söta! Killen som vi skulle spela åt var en söt liten pojke med glasögon. Hann stod och bara gapade när vi började spela. Haha, han visste inte att vi kunde spela på RIKTIGT. Han själv skulle ju låtsas i pjäsen.

Resten av denna veckan blir rätt lugn, och visst kan det behövas!

Relax, take it easy som Mika skulle sagt

// Madeleine

Jag är blondin, men inte DUM. Ok?

Dagens problem:

M: Dörren går inte att öppna.
I: Jodå, vrid på knoppen bara!
M: *vrider* nej det går inte
I: Men försök!
M: JAG FÖRSÖKER JU! *rycker i dörren*
I: Eh.... du ska dra innåt...

Volym

385069-16

Visst har ni sett reklamen om tjejen som är på flygplatsen och inte kommer förbi vakterna, för att hennes hår på bilden i passet inte har någon volym?

Har länge varit sugen på att köpa volymtången dem gör reklam för. Någon mer än jag?
Pratade dock med min frisör som sa att en vanlig krustång borde ge samma effekt. Så har ni en krustång hemma använd den istället. Locka bara håret närmast hårbotten och komma sedan till håret för bäst resultat.

Thai-mat och Idolfinal

Som vanligt var jag på Lindex idag och jobbade. Har rejält ont i fötterna av allt springande hit och dit men jag ska absolut inte klaga! Det är roligare än att sitta i en skolbänk hela dagen.
Åt lunch med Anna idag. Vi åt Thai-mat på ett mysigt ställe i närheten och bara babblade i en timme innan rasten var slut.
Flummiga Frida kom senare på eftermiddagen och sa hej. Som vanligt kan hon inte hälsa normalt utan måste putta in mig i rea-ståndet för att visa att hon är där. 
- Frida, det hade räckt med ett "hej"....

385069-30

Idolfinal, den kommer bli helgrym tror jag! Två tjejer i final för första gången, dessutom kommer Kelly Clarkson dit och spelar. Snacka om en girlpower-kväll!
Tror att Marie Picasso kommer att vinna. Det vore faktiskt rätt så...

Marie - bästa rösten.
Amanda - bästa utstrålningen

Och eftersom det är "Idol", en sångtävling, vore det rätt om Marie vann.
Amanda, du är grym tjejen! Men att komma tvåa kommer du tjäna bra på. Se bara på Darin! Men det är klart, Darin kan man aldrig jämföra sig med. He's outstanding!

Ha en bra helg sötisar!

love

Madeleine

Teaterföreställningar, blackouter och lön från SVT

Direkt efter jobbet på Lindex väntade två föreställningar. Klänningar, smink och myggor skulle på plats. Kände mig inte alls nervös på scenen, men det slutade ändå med total blackout. Kom inte ihåg vad jag skulle säga. Visst brukar jag improvisera något när jag glömmer en replik, men det här var bara för mycket. Kände mig som en guldfisk där jag stod med öppen mun på scenen och försökte komma på vad jag skulle säga. Efter några sekunder klickade det till och jag fick avsluta meningen, men visst kändes det dumt! Resten av föreställningen gick bra, missade dock några repiker men tror inte att publiken märkte av det.
Någon som också missade en replik var Nicole... skrattar forfarande när jag tönker på det! Hennes replik löd: "Ådern i pappas panna har börjat dunka" men istället råkade hon säga: "Ådern i pappas punga..."
Ja, ibland kan det bli fel *fniss*

Kulissen brakade också ihop i slutet av första pjäsen. Ridån hann nästan gå igen då den rasade, men jag tror ändå att de som satt närmast upptäckte missödet. Ingen hann få den huvudet som tur var!
Nästa föreställning gick bra, kände att jag gjorde det bästa av min roll. Men berodde nog mycket på mina söta scenkläder. Stor underkjol, klänning, ballerinaskor och två tofsar så kände jag mig som den 8-åriga Fia jag faktiskt skulle spela.
Gråt-scenen fick jag till bra, hörde att några i publiken skrattade då jag började snyfta för fullt.
Det gick ju bra, trots min stora miss i början. Men jag får lite ångest vid tanken på att några filmade.

Min lön från SVT kom idag, Andra Avenyn. Tack för det säger jag bara, behöver köpa julklappar till hela tjocka släkten! Tänkte åka in nästa helg med en kompis och julhandla. Stan är verkligen fin just nu! Det finns en stor isrink där som folk åker skridskor på, och mitt på torget står en stor julgran.
Mysigt? Oh yes!


Torra läppar?

Denna lilla burk är räddare i nöden för torra vinterläppar! En lugnande balsam som innehållande en blandning av naturliga oljor och vaxer som återfuktar. Att den dessutom doftar vanilj är ju bara ett stort plus!
image15

I'm working 10 to 6....

image28

Började mitt jobb på Lindex idag. Ska prao där i två veckor, riktigt skönt att komma ifrån skolan! Dessutom är det så mysigt nu på stan med alla lampor och julgranar och mänsikor som köper klappar.
De spelar julmusik inne på Lindex nu, hann nog lyssna igenom hela skivan fem gånger. Hade lust att fråga expediten om jag inte kunde ta med mig en egen julskiva och spela, för hör jag de där jäkla låtarna igen blir jag galen.

Börjar jobbet kockan 10.00 och slutar vid 18.00. Känns ju inte som världens skönaste arbetstider precis med tanke på att en kompis som praoar i närheten slutar vid 15.00.
Men det är kul att kolla in alla nya kläder som kommit in. Får hämta dem från lagret och hänga ut dem i butiken. Kan ni förstå att deras vårkollektion redan har kommit? Lite väl tidigt tycker jag med tanke på att det är December.

Undar om jag får något för min insats? Har nämligen sett en söt väska som... oj, det lät nog inte så bra. Tro inte att jag tigger, men en liten belöning uppskattas ju alltid *blink*

Får lite sovmorgon denna veckan, tack för det! Måste nog ändå börja tänka på refrängen snart... det kmr bli en lång dag imorgon!

Puss
M

Musikal och mys med Måns

image14

Dom som känner mig vet att jag älskar musikaler.

Igår var jag i Göteborg och gick på Footloose. Satt på rad 2 och upplevde hela föreställningen. Den var helt underbar! Musiken, dansen, skådespelarna....
Har sett filmen och tycker att musikalen är mycket bättre! De hade lagt till många nya låtar och koreografin var superbra.
Peter Johansson var riktigt duktig i huvudrollen, liksom Måns Zelmerlöw. Njöt av att se Måns agera, SÅ bra! Han lyckades med bravu göra sin roll som "bad guy".
Finns massor med saker jag skulle kunan skriva, men det är bättre ni köper biljetter och upplever den själva! Många skratt lovas ;)
Efteråt träffade jag Måns som som hade tagit av sig nithalsbandet och skinnjackan och återfått sin härliga leende.
Gav honom en ros och så kramades vi. Talade om att han hade varit jättebra ute på scenen och så tog vi kort. Att stå där jämte Måns var riktigt härligt. Vet dock inte om jag ska lägga in kortet då jag fick en liten min eftersom Måns höll på och prata med mig då koret togs. Det blev: "Ja, jag har haft... (tyst) (kamera) hehe... var var vi?"
Sa sedan hejdå till Måns och åkte hem. Jösses vilken härlig kille! Hela hans familj hade varit där och kollat, de måste varit otroligt stolta!
Eftersom jag och min familj träffat Måns i somras kände han igen min pappa. Dock verkade han inte komma ihåg mig lika tydligt... haha. Men jag agerade ju inte chaufför till killen heller ;)

Var beredda på att bli Footloose!

// M

RSS 2.0