Bakelsen du inte kan stå emot - cupcake

Cupcakes = otroligt söta bakelser

Perfekt för Alla Hjärtans Dag-mys!                            

Recept på Chockladcupcakes med hallonfrosting (4 pers):

Du behöver:

170 g mörk choklad, finhackad
170 g smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 ägg
2 ägggulor

Frosting:

0.5 dl frysta hallon, tinade
150 g cream scheese
1,5 dl florsocker

Gör såhär:

1. Smält smöret. Lägg den finahackade chokladen i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills chokladen smält.

2. Vispa äggen, ägggulorna och sockret. Tillsätt ägg- och sockerblandningen i bunken med choklad och smörblandningen. Rör det till en smet.

3. Tillsätt sist mjölet och rör ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformerna 3/4 upp.

4. Baka dem i mitten av ugnen på 200 grader i cirka tolv minuter. Vill du att de ska vara lite krämiga i mitten baka dem i cirja åtta minuter. Låt svalna i formarna.

5. Låt cupcakesen svalna medan du gör frostingen. Mosa hallonen med en visp och tillsätt resten av ingredienserna. Låt stå i tio minuter.

6. Ta ut cupcakesen ur formarna och bred eller spritsa på blandningen på bakelserna när de valnat. Garnera med hallon och lite kakao, samt strössel om du vill.

Sen är det bara att avnjuta med den du gillar! Vill du göra cupcaken mer "romantisk" kan du självklart byta ut hallonet mot exempelvis hjärtanchoklad.


Källa: Frida
Ta ej bilder, idéer eller liknande som finns på min blogg utan att fråga om lov. Kommentarer som är kränkande mot mig eller mina nära raderas.

Kommentera inlägget här:

Namn
Glöm mig inte!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress (så kan jag kika in hos dig):

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0